Janne tipsar om hur man anlitar en flyttfirma

Vi har bett om en intervju med Janne som driver flyttfirma, han har lovat att ge oss sina bästa råd inför en flytt när man valt att anlita en flyttfirma.

Hej Janne! Vill du börja med att svara på vad som är absolut viktigast när man anlitar flyttfirma?

Hej! Ja gärna! Jag skulle säga att det absolut viktigaste är att se till att det inte är någon bluffmakar-firma man har att göra med, det är idag många oseriösa aktörer på branschen och konsumenter uppmanas att vara försiktiga. Några punkter som bör göra konsumenten mer uppmärksam är:

  1. Om en flyttfirma kräver kontant betalning, detta betyder i många fall att flyttfirman arbetar svart och inte betalar någon skatt. Då gäller inte försäkringar eller garantier och det kan även förekomma skador på gods eller stöld utan att man får rättslig hjälp.
  2. Om en flyttfirma inte har möbeltransport tillstånd eller trafiktillstånd, det kan betyda att firman inte är godkänd för att transportera möbler och därför inte har tillräckligt med kännedom för att utföra en säker transport av godset.
  3. Om en flyttfirma inte är godkänd för F-skatt. Det kan vara ett tecken på att firman är oseriös och man bör vara extra vaksam om man märker sådant. 

Ofta så står det på flyttfirmans hemsida om de är godkänd för F-skatt, hur de tar betalt, om de är medlemmar i branschorganisationen Sveriges Möbeltransport Förbund och har godkänt trafiktillstånd även flyttfirma-arbetspartner.se har det. Vissa flyttfirmor skriver inte ut detta på hemsidan, i sådana fall kan man ringa upp dem och fråga om vidare information innan man bokar sin flytt.

Om en flyttfirma har allt detta och det verkar pålitligt och bra är det egentligen bara priset man bör kontrollera, skall man utföra en större flytt och har begränsad budget kan det vara bra att fråga efter fastpris. Då kommer en representant från flyttfirman ut och besiktigar bohaget som skall flyttas och sedan får man en offert. Då vet man på förhand vad flytten kommer gå på. Det kan vara skönt om man har ont om pengar och inte kan flytta på egen hand.

Man kan även begära offert från några olika flyttfirmor samtidigt för att se vilken av dem som erbjuder bäst pris.

Ok Janne! Det var mycket värdefull information om flyttfirmor stockholm! Har du något att säga om förberedelser inför en flytt?

Tack så mycket! Ja det har jag faktiskt, att förbereda sig inför en flytt är inte särskilt svårt men det kräver lite framförhållning. Vi rekommenderar alltid att den som skall flytta kommer och hämtar upp flyttlådor hos oss några veckor innan det är dags att flytta. Det kan ta längre tid att packa ner alla saker än vad man tror så det är bra att börja med sådant man sällan använder i god tid vid inhyrning av flyttfirmor stockholm och sedan arbeta sig neråt mot saker man använder mer. Att sedan märka alla lådor med innehåll och rum är också viktigt för att uppackningen skall gå så smidigt med flyttfirmor stockholm som möjligt.

Tack så jättemycket Janne! Verkligen jättekul att du ville vara med, ha det bra och lycka till med din flyttfirma i framtiden!