Detta ska du inte göra när du anlitar en flyttfirma

När du väl har beslutat dig för att du inte vill flytta helt på egen hand, är valet av flyttfirma det viktigaste beslutet du har framför dig. Även om en snabb internetsökning kan ge dig flera alternativ i form av lokala flyttfirmor, kan det vara utmanande att hitta den rätta leverantören. För att få hjälp med att anlita en bra flyttfirma, kan du följa nedanstående tips på vad du bör undvika när du anlitar flyttfirmor.

Begära in offerter från färre än tre flyttfirmor

Oavsett varifrån du flyttar och vart, bör du alltid ha åtminstone tre flyttfirmor på din lista över potentiella leverantörer. Det är vanligtvis en bra idé att begära in offerter från åtminstone fem olika företag, innan du börjar jämföra de olika kostnadsförslagen och läser omdömen om respektive flyttfirma. Genom att göra en gedigen bakgrundskontroll av de olika företagen kan du säkerställa att du anlitar en pålitlig flyttfirma och därigenom undviker en potentiell mardröm till flytt.

Anlita en flyttfirma utan ett föranlett hembesök

När du begär in offerter från olika flyttfirmor bör du alltid låta en representant från varje flyttfirma göra ett hembesök av flyttfirma | Göteborg hos dig. Detta för att försäkra dig om att potentiella leverantörer granskar ditt bohag och förser dig med tillförlitliga kostnadsförslag. En rekommendation är att du även tar fram en inventarielista över de olika föremål som ska flyttas. På så vis kan du såväl förse representanten med en lista över ditt bohag, samtidigt som du kan be din flyttfirma att vara extra varsamma med föremål som kräver särskilt varsam behandling.

 Du bör dock inte överlåta till flyttföretaget att hantera inventarielistan. Låt istället en familjemedlem, vän eller bekant befinna sig i din gamla bostad när flyttfirman dyker upp för att hämta ditt bohag, samt vid din nya bostad när bohaget lämnas av. Allt som sker i samband med på- och avlastning av föremål bör kontrolleras och noteras.

Välja leverantör enbart utifrån priset

Den billigaste flyttfirman bör inte nödvändigtvis stå överst på din lista, utan kan lika gärna vara ditt sämsta alternativ. Om du jämför tre till fem olika flyttfirmor och en av dessa ger dig ett betydligt lägre kostnadsförslag än övriga, kan det vara ett tecken på att du bör undvika budgetalternativet. Skumma flyttfirmor försöker ofta lura sina kunder med låga priser, specialkampanjer och andra incitament, såsom gratistjänster. När du erbjuds alltför lockande tjänster av en leverantör bör du därför dra öronen åt dig.