Hur du skall tänka när du letar flyttfirma

Ibland är det dags att flytta och då blir det mycket på en gång. Mycket skall fixas innan flytten och det är lätt att glömma ett och annat. En sak som många spenderar väldigt lite tid på och på så sätt slösar både pengar och utsätter sig för risk är att leta upp en riktigt bra flyttfirma med flytthjälp stockholm. Det tar bara några minuter och efter det kan du känna dig trygg med att firman du bokat är seriös och pålitlig. Det är dumdristigt att låta en oseriös firma åka iväg med alla ens ägodelar, inte sant?

15 minuter är inte lång tid

Att hitta en bra och riktigt flyttfirma bör inte ta dig mer än 15 minuter. Då slipper du oroa dig för att de inte skall dyka upp, ha konstiga tilläggsavgifter eller annat fuffens för sig. Vissa flyttfirmor insisterar på kontant betalning och det kan ju betyda att verksamheten är någorlunda skum. Sådant behöver du inte stå ut med när du jagar flyttfirma.

Använd internet när du letar

Internet är helt klart det bästa verktyget när man letar flyttfirma, det räcker att knappa in rätt flyttfirma + ort så kommer det upp en herrans massa relevanta resultat i din sökmotor. När du väl fått fram sökresultaten kan du enkelt skumma igenom listorna för att se om du hittar något du gillar. Den lokala listan visar verksamheter som arbetar i det område du slagit in i din sök-fras. Efter det kommer en lista på hemsidor som flyttfirmaistockholmslän.se och sökmotorn ansett vara relevanta för din sök-fras. Mitt råd är att först kika på de betyg och recensioner som finns i den lokala listan. Då kan du först se där om flyttfirman verkar bra eller inte, sedan kan du gå in på deras hemsida och läsa mer noggrant. Jag rekommenderar att du gör detta med 2-4 flyttfirmor och sedan ringer allihop och ber om offert. Då kan du göra en rättvis uppskattning av pris och tjänster.

Kolla så att villkoren är samma

Flyttfirmorna kommer antagligen ha lite olika i priser, det är därför viktigt att du kontrollerar så att inte villkoren skiljer sig från ena firman till den andra. Det kanske finns en anledning till att en flyttfirma har lägre pris än en annan. Läs noga igenom offert och avtal innan du bestämmer dig! Billigast är inte alltid bäst, men ibland är det!