Några tips för din städning där hemma

Alla älskar att ha ett skinande rent hem men det är få som verkligen tycker om själva städningen. Dem av oss som inte är direkta städfantaster kan ibland häpnas över de räddningar som finns för vanliga städ-problem. I den här artikeln kommer jag att ta upp några bra tips för dig som behöver kalka av något, undvika att äggen spricker när de kokas eller har stopp i avloppet m.m. alla råd handlar inte om städning utan är mer relaterade till hem och hushåll.

Har du ättika hemma?

I så fall har du ett underbart medel för att kalka av saker, vattenkokaren eller kanske en kastrull. Kalkavlagringar kommer på det mesta och man kanske inte vet hur man får bort dem. Det kan räcka att blanda ättika och vatten och låta föremålet stå med blandningen en stund för att sedan sköljas med varmt vatten från den städfirma i fråga. Är det en vattenkokare det handlar om kan man köra kokaren med blandningen i. Du kan även använda ättika för att attrahera bananflugor och få dem att dö dödens dö i ett glas med ättika och diskmedel.

När vi ändå pratar om diskmedel

Visste du att diskmedel kan användas för det mesta? Särskilt när det handlar om att lösa upp fettfläckar. Du kan gnida in fläcken med diskmedel och sedan skölja med vatten. Då går de flesta fettfläckar bort från kläder och annat såsom möbler från flyttstädningsfirmaimalmö.se. Något diskmedel inte fungerar särskilt bra för är att rensan stopp i avlopp frå en städfirma, det kan man däremot använda bikarbonat för. Fortsätt läsa för tips om hur du kan använda bikarbonat för städning.

Bikarbonat? Det är väl för bakning

Ja men det utesluter inte att använda det för i princip all städning som finns. Nu överdrev jag men du kan använda det för att göra rent toalett hos din städfirma, vask, kyl och frys, dock helst inte med samma trasa om du börjar i badrummet! Du kan även använda det för stopp i avlopp tillsammans med vinäger och varmt vatten. Det blir även en god drink. Edit: Nej det blir det inte.

För att summera

Det finns många användningsområden för vanliga produkter vi har hemmet särskilt när det kommer till städning. Det är ofta då livsmedel som används för städning det fungerar dock inte lika bra att göra tvärtom, att använda städmedel till föda. Så blanda inte ihop det där utan använd endast livsmedel för städning och inte tvärtom.