Bästa tipsen inför flytt 

Att flytta kan kännas stressigt. Men genom att börja i god tid, och ta en sak i taget, kommer det hela kännas mycket enklare att flytta med flyttfirmaimalmö.se. Det finns ett antal tips som kan hjälpa dig när du ska börja planera din flytt. 

Att tänka på angående kartongerna 

En av de första saker du bör göra är att se till att du har kartonger. Du måste nämligen ha någonting att packa ner dina ägodelar i. Det som kan vara lite svårt är att veta hur många du behöver. Det är bättre att du skaffar för många än för få. Det rekommenderas att du utgår från just under en kartong per kvadratmeter av din bostadsyta. Är din bostad 100 kvadratmeter behöver du alltså runt 80 kartonger. Glöm dock inte att räkna med saker du har i ett förråd eller liknande. När du skaffar kartongerna är det dessutom viktigt att du investerar i högkvalitativa kartonger. Detta hjälper nämligen att skydda alla dina saker. Ett annat plus är om kartongerna har handtag. Det blir då lättare att bära dessa. Anlitar du en flyttfirma tar de ofta hand om allting från kartonger till transporten av sakerna till din nya bostad. 

En sista sak om kartonger är att du även tänker på att köpa ett antal specialkartonger. Det finns de som är anpassade till tavlor och dina kläder. 

Rensa dina saker 

När du ska börja packa ihop dina ägodelar kan du passa på att rensa. Du kan slänga bort saker som är trasiga och sådant du inte vill ha längre. Du kan även skänka bort saker eller sälja det som fortfarande är i bra kvalitet. På så sätt kan du tjäna några extra kronor. 

Packa smart 

Det är viktigt att du inte packar för tungt. Lägg de tyngre sakerna i botten av kartongerna och fyll sedan med lättare. Ett exempel är att du lägger böcker i halva kartongen och sedan kuddar, eller andra textilsaker ovanpå. Det kan även vara smart att packa en kartong med allt du kommer behöva första dagen i ditt nya hem. Saker som handdukar, toalettartiklar, köksredskap, glas, tallrikar och så vidare. På så sätt behöver du inte gå igenom alla kartonger för att hitta dessa saker. 

Skydda allt ömtåligt 

Silkespapper och tidningspapper är bra alternativ som du kan använda om du har många ömtåliga prylar att packa ner. Du bör även placera dessa saker liggande i kartongerna efter du slagit in dem. Väljer du att ta hjälp av en flyttfirma vill de oftast packa ner dessa saker själv. Detta är en garantifråga. Kablar är inte direkt en ömtålig sak, i alla fall inte på samma sätt som porslin, men de bör buntas och tejpas ihop så de inte skadas. Det kan även vara smart att märka kablarna så du vet vilken som ska sitta var. 

Skydda dina möbler 

Trots att många väljer att flytta möblerna som de är, är det rekommenderat att även dessa skyddas. Du kan placera en stor kartong över och tejpa över dessa. Detta kommer minska risken för skador. Ett annat tips är att packa ner mattor och filtar i samma kartong som skyddar kanterna på bordet eller stolarna mot stötar. 

Anlita flyttfirma 

Väljer du att anlita en flyttfirma är det viktigt att du kollar upp företaget noga. Det finns nämligen de som inte kör lagligt. Saknar företaget tillstånd kan detta leda till att du blir skyldig att stå för eventuella kostnader vid skador. Ta referenser och dubbelkolla att firman har ett yrkestrafiktillstånd.