Flytta från lägenhet till radhus 

Du har sedan du flyttat hemifrån bott i en lägenhet, och där har du bott bra. När du träffade din sambo, flyttade även han in, nu väntar du ditt första barn, och det fungerar inte att bo kvar i lägenheten, eftersom du bor på tredje våningen, utan hiss. Du och din sambo har därför tittat efter ett annat boende, och nu är det bestämt att flytten går till ett mysigt radhus, en liten bit utanför staden. Det ligger i en lugn förort med mycket grönska, där det både finns förskola och skola från första till nionde klass. Det finns även flera föreningar som har många trevliga fritidsaktiviteter. Både området och radhuset är perfekt och det känns helt rätt att flytta dit, nu när ett litet barn är på väg. Du och din sambo åker till förorten för att titta omkring och upptäcka området. När alla köpekontrakt är påskrivna är det dags att börja planera inför flytten. 

Bra att tänka på vid flytt till radhus 

Det är lite skillnad att bo i ett radhus än i en lägenhet, högt upp i ett hyreshus – flytta med flyttfirma-arbetspartner.se. Nu kommer du att bo på marken och ha utsikt över andra radhus och även över en liten trädgård som är din. Där kan du och din familj sitta och njuta på sommarkvällarna, grilla eller bara fika. När ditt lilla barn blir större kan det ligga på en filt på gräset och ju äldre det blir finns det alltid plats för leksaker med mera. Nu måste du köpa saker du inte behövt i en lägenhet. En gräsklippare är en sak, antingen en manuell, eller en självgående, vilken som passar bäst beror på hur stor tomten är, och hur du tänkt med planteringar och utemöbler. Tänk så skönt att få köpa trevliga utemöbler, för när du har ett radhus, är det vanligt att sitta ute under de flesta sommardagar och andra dagar när det inte regnar, stormar eller är vinter. 

Anlita en flyttfirma 

När det är dags att flytta till radhuset bör du boka en flyttfirma i god tid, sök på flyttfirmor stockholm. Personalen på en flyttfirma är starka, vet hur de ska bära tunga saker och packa flyttbilen så allt får plats. Du kan välja mellan att själv packa ner sakerna i flyttlådor, dessa får du låna av flyttfirman. Packar du dem själv, glöm inte att notera vad det är i dem, så de hamnar i rätt rum direkt. Kläder kan du stoppa i stora svarta sopsäckar eller bära dem i de galgar de hänger på. Vill du att flyttfirman packar ner alla dina saker så gör de gärna det. 

Om du flyttar till en bostadsrätt 

Det behövs även köpas verktyg av alla de slag, för nu är det du som ska fixa när något går sönder. Förhoppningsvis ingår ett garage, antingen intill huset eller i länga en bit ifrån. Tänk så skönt att kunna ställa in bilen under vintern, och det brukar alltid finnas eluttag så du kan koppla in motorvärme eller kupévärme i bilen. Det är som en helt ny värld att flytta till ett eget radhus, och att inte behöva gå i trappor och ha många grannar. Visst har du grannar när du bor i ett radhus med, men de brukar du lära känna på ett annat sätt. Tillhör ditt radhus en bostadsrättsförening är det exempelvis städdagar där alla i föreningen hjälps åt. I en bostadsrättsförening ska det finnas en ordförande, sekreterare och vid de sammanträden som förekommer beslutas vad som måste förbättras i föreningen och vem som ska ta ansvar för olika saker.