Praktiska tips när du ska flytta 

Ju mer du förbereder och planerar inför din flytt – desto snabbare och smidigare kommer din flytt gå. Tyvärr har många inte speciellt mycket tid att tillgå strax innan en flytt, vilket kan göra hela processen lite stressig. Därför är det bra om du är ute i så god tid som möjligt för att flyttdagen ska bli så stressfri som möjligt. 

Planera inför flytten 

Hur väl du planerar din flyttdag är en avgörande faktor för om din flytt kommer gå smidig eller inte med flyttfirma huddinge. Att du ordnar med allt i god tid innan flytten kommer garanterat lätta på nerverna under flytten. Se till att se över alla dina abonnemang i god tid innan flytten och skicka in flyttändringar på de abonnemang du vill spara. Säg upp abonnemang du vill säga upp och glöm inte att teckna nytt så du har allt på plats när du flyttat till din nya bostad. Skicka in adressändring och ändra bokföringsadress på Skatteverket. Först när alla dessa detaljer är på plats är det dags att planera själva flyttdagen, vilket kräver en hel del tid och energi. 

Kontrollera när du får tillträde 

Ta reda på vilken dag och vilket klockslag du får tillgång till din nya bostad för att kunna planera din flytt runt detta. Om du ska få tillträde under helgen är det viktigt att du kontrollerar att du kommer få dina nycklar då många hyresvärdar är stängda under helger. 

Avsett mycket tid för flytten 

När du ska flytta är det bra att tänka som en tidspessimist. Saker och ting tar alltid längre tid än man tror. Att flytta över hela bohaget tar ofta en heldag och en flyttstädning likaså. Att försöka hinna med båda delarna på en och samma dag kan vara att sikta mot skyarna. Om det är möjligt kan det vara bra om du får behålla din gamla bostad någon dag efter att du flyttat ut, så du kan flyttstäda dagen efter du flyttat. Förövrigt kan det vara bra att ta hjälp av några familjemedlemmar eller vänner med både flytten och flyttstädningen. Det underlättar otroligt mycket och kommer spara dig en hel del tid. Ett annat alternativ är att anlita en flyttfirma för flytten eller en städfirma för flyttstädningen. Genom att anlita professionell hjälp kan du spara tid och då kan det vara möjligt att få gjort allt på en och samma dag! 

Planera alla moment under flyttdagen 

Försök få gjort så mycket som möjligt dagarna innan flytten. När du går och lägger dig kvällen innan flyttdagen kan det vara smart att bara ha framme sådant du behöver den sista tiden i bostaden. Vänta inte med att packa ner alla köksgrejer för att du tänkt laga mat sista kvällen, det bidrar bara till onödig stress. Lämna endast det du behöver framme och packa ner resten dagarna innan flytten. Eller ännu bättre – förbered matlådor eller ät ute sista kvällen för att minimera den sista packstressen. Förövrigt är det viktigt att tänka på logistiken inför flytten. Om du har några personer som ska hjälpa till under flytten kanske det är bra att dela upp gruppen. Några kanske packar in i flyttbilen medan det andra gänget är i nya bostaden och tar emot sakerna. Genom att tänka på sådana saker kan du förenkla flytten och göra det så enkelt som möjligt för alla inblandade.