Så undviker du oseriösa flyttfirmor 

Det finns oseriösa företag inom allt. Bland annat inom flytt. Det finns ett flertal saker du kan göra för att se till att den flyttfirman du anlitar är ett seriöst företag. I denna artikel har vi samlat några punkter som kan vara bra att ha i åtanke när du ska anlita en flyttfirma för att säkerställa att du anlitar en seriös och omtyckt sådan som https://stockholmsflyttfirma.se/.

Avtal 

Till att börja med är det bra om du ser till att det avtal du skriver tillsammans med den flyttfirma du är intresserad av att anlita är skriftligt. Om avtalet är muntligt är det väldigt svårt att bevisa motsatsen eftersom det blir ord mot ord. Om du helt och hållet  glömmer bort det här med avtal blir det ännu svårare. Därför ska du alltid se till att få till ett skriftligt avtal och tar dig tiden att läsa igenom det ordentligt innan du skriver på. I avtalet ska det alltid stå kostnader och omfattningen av arbetet de ska utföra samt om betalningen sker innan eller efter slutfört arbete. 

Inga kontanter 

En varningsklocka vad gäller oseriösa flyttfirmor är kontanter. Om firman vill ha betalt i kontanter är det en varningsklocka av flera anledningar. Till exempel så finns risken att de hanterar sina pengar svart och att deras arbetare inte får ordentligt betalt. I ett modernt samhälle sker all typ av betalning digitalt och via fakturor. Dessutom är kontanter svårare att spåra om de exempelvis skulle hävda att de inte har fått betalt eller om du upptäcker att de har fått för mycket betalt. Därför ska du välja bort de firmor som vill ha betalt med kontanter. 

Försäkring 

Något annat som kan vara bra att kolla upp i samband med att du anlitar en flyttfirma är deras försäkring. Det är vanligt att något går sönder i flytten och om flyttfirman inte har någon försäkring kan du behöva betala ifall något exempelvis har gått sönder. 

Recensioner 

Även fast det många gånger kan vara behjälpligt att hitta ett bra företag genom att läsa recensioner från tidigare kunder på olika recensionssajter så är det inte något du ska förlita dig på. Det är vanligt att företagen själva lämnar recensioner där de beskriver hur nöjda de är med företagets tjänster och det är vanligare än man tror med falska omdömen på denna typ av sidor. Därför är det bättre om du frågar de du känner och litar på om de kan rekommendera någon bra flyttfirma.